Tijdens mijn bezoek aan Cambodja om (potentiële) partners van Microkrediet voor Moeders te bezoeken, heb ik ook erg kunnen genieten van het heerlijke Cambodjaanse eten.

Tijdens een gezellige kookworkshop bij Coconut Lyly in Battambang, heb ik de geheimen achter een aantal gerechten geleerd. De Cambodjaanse curry is mijn favoriet! Ook (of juist!) in de vegetarische variant erg lekker.

 

Ingrediënten

400 gram kipfilet

Voor de currypasta

100 gram citroengras

20 gram knoflook

30 gram sjalot

10 gram kurkuma

10 gram laos

3 gram limoenblad

5 gram gember

60 gram gedroogde chilipepers

10 gram garnalenpasta

Voor de groenten

150 ml kokoscreme

600 ml kokosmelk

3 gram kipkruiden

5 gram suiker

8 gram vissaus

200 gram sperziebonen

100 gram aubergine

400 gram zoete aardappel

100 gram uien

2 gram kerriepoeder

5 gram zout

Bereidingswijze

Snij de kip in dunne reepjes.

Maak de currypasta: maak alle ingrediënten schoon en snij in kleine stukjes. Gedroogde chilipepers in water laten weken en de pitjes verwijderen. Alle ingrediënten vermalen in een vijzel tot een fijne pasta.

Schil de aardappel, aubergine en uit en snij in stukken. Maak de sperziebonen schoon en dop ze. Doe ze in water.

Verhit een wokpan en doe de kokoscreme en de pasta erin. Vervolgens voeg je de kip toe, dan de kerriepoeder en roerbak 1 minuut. Schenk de kokosmelk erbij en laat zachtjes koken tot de kip gaar is.

Voeg de zoete aardappel toe. Na 2 minuten voeg je alle andere groenten toe en breng op smaak met zout, suiker, vissaus en kipkruiden.

Serveer met rijst en/of brood.