Een recept uit één van onze landen, dat is lastig. Dat móet er een uit onze favoriete keuken zijn: Indisch!! Elke zondag eten we Indisch. Een traditie die we graag aan onze kinderen meegeven. En waarvan we hopen dat zij hem weer op de volgende generatie overdragen. En zoals het hoort schuiven regelmatig vrienden en familie aan. We kiezen voor het favoriete recept van de kinderen: Frikadel pan.

 

Vleesgerecht voor 4-6 personen

  • 300g rundergehakt
  • 2 kruidnagels
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • 2 eetlepels aardappelpuree
  • Boter om in te vetten
  • Peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het gehakt met de kruidnagels, nootmuskaat, ketjap en peper. Breek de eieren in een kommetje en klop ze los. Verwarm de melk en los het bouillonblokje in de melk op. Roer het mengsel door het gehakt met de aardappelpuree en de eieren. Vet een ovenschaal in met boter en schep het gehaktmengsel in de schaal. Schuif in de oven en laat de frikadel pan in ongeveer 30-45 minuten gaar worden.

Lekker met witte rijst, sajoer boontjes en sambal goreng kentang kering. Selamat makan, Adriënne!